top of page

Glasbeni izvajalci

PSIHOMODO POP

PSIHOMODO POP

Psihomodo Pop, na čelu s karizmatičnim pevcem Davorjem Gobcem, nas vedno dodobra prevetri z močno nabitim rockom v skladbah kot so: »Kad sam imao 16«, «Osjećam se haj, mozak baj, baj«, »Frida«, »Natrag u garažu«, »Telegram Sam«, »Ramona« in »Ja volim samo sebe«. Že 30 let, vse od nastanka skupine, se naslanjajo na primarni rock zvok skupin kot so Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed...

ZABRANJENO PUŠENJE

ZABRANJENO PUŠENJE

"Zabranjeno Pušenje so nastali leta 1980 v Sarajevu, kot klasični ˝garažni band˝. Leta 1984 je zagrebški Jugoton izdal prvi album ˝Das ist Walter˝, ki je dosegel rekordno prodajo – 100.000 izvodov, čeprav je bila začetna naklada le 3.000 izvodov. Člani skupine so poleg ustvarjanja glasbe realizirali uspešen televizijski humoristični show Top lista nadrealista.

OPĆA OPASNOST

OPĆA OPASNOST

Opća Opasnost je eden najbolj znanih hrvaških hard rock produktov. Svojo kariero so začeli leta 1991. Band je bil aktiven skozi devetdeseta in izdal tri uradne studijske albume: "Treba mi nešto jače od sna" (1994), "Amerika" (1995) in "Ruski rulet" (1997). Leta so minevala, Pero Gajić se je pridružil Lipovači pri Divljih Jagodah na mestu frontmana. Povpraševanje po vrnitvi Opće Opasnosti pa je bilo vse večje.

DIVLJE JAGODE

DIVLJE JAGODE

Prvi line-up benda je vključeval Adonisa, Tonija, Muca, Nihada in Zeleta, ki so izdali voj prvi album v začetku 1978 z pesmimi, kot so “Jedina moja” in “Krivo je more”. Prelomnica v njihovi karieri je bil album »Motori«. Kot prvi band v Jugoslaviji so podpisali pogodbo z tujo založbo »Logo records«. Postali so britanski bend pod imenom Wild Strawberries in odšli na angleško turnejo.

ATOMSKO SKLONIŠTE

ATOMSKO SKLONIŠTE

Atomsko sklonište so bili v osemdesetih z mračnimi osebno obarvanimi družbeno osveščenimi besedili krepko pred svojim časom. Svoj drugi dom in najmnožičnejšo publiko so našli v tradicionalno rockerskem Beogradu, postopoma pa so jih posvojili tudi motoristi. Leta 2007 je ZKP RTV Slovenija reizdala 7 plošč skupine.

NOCTIFERIA

NOCTIFERIA

Noctiferia je najvidnejši predstavnik metala na slovenskem. So redni gost evropskih turnej z svetovno priznanimi skupinami ter so ena redkih slovenskih skupin, ki se ponaša z izdanimi ploščami tako na evropskem kot tudi na ameriškem tržišču! Skupina koncertira in izdaja albume od leta 1997 in ima za sabo že veliko število evropskih turnej, festivalov ter samostojnih koncertov, kar se odlično vidi na njihovih energičnih in samozavestnih nastopih.

bottom of page