top of page

Glasbeni izvajalci

PSIHOMODO POP

PSIHOMODO POP

Psihomodo Pop, na čelu s karizmatičnim pevcem Davorjem Gobcem, nas vedno dodobra prevetri z močno nabitim rockom v skladbah kot so: »Kad sam imao 16«, «Osjećam se haj, mozak baj, baj«, »Frida«, »Natrag u garažu«, »Telegram Sam«, »Ramona« in »Ja volim samo sebe«. Že 30 let, vse od nastanka skupine, se naslanjajo na primarni rock zvok skupin kot so Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed...

ZABRANJENO PUŠENJE

ZABRANJENO PUŠENJE

"Zabranjeno Pušenje so nastali leta 1980 v Sarajevu, kot klasični ˝garažni band˝. Leta 1984 je zagrebški Jugoton izdal prvi album ˝Das ist Walter˝, ki je dosegel rekordno prodajo – 100.000 izvodov, čeprav je bila začetna naklada le 3.000 izvodov. Člani skupine so poleg ustvarjanja glasbe realizirali uspešen televizijski humoristični show Top lista nadrealista.

LET 3

LET 3

Brez dvoma so Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986 izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z vrhunskimi besedili, neverjetno odrsko energijo. Let 3 so po prepričljivi zmagi na hrvaškem tekmovanju za pesem Evrovizije, Dora, postali eden najbolj iskanih izvajalcev v regiji.

OPĆA OPASNOST

OPĆA OPASNOST

Opća Opasnost je eden najbolj znanih hrvaških hard rock produktov. Svojo kariero so začeli leta 1991. Band je bil aktiven skozi devetdeseta in izdal tri uradne studijske albume: "Treba mi nešto jače od sna" (1994), "Amerika" (1995) in "Ruski rulet" (1997). Leta so minevala, Pero Gajić se je pridružil Lipovači pri Divljih Jagodah na mestu frontmana. Povpraševanje po vrnitvi Opće Opasnosti pa je bilo vse večje.

ATOMSKO SKLONIŠTE

ATOMSKO SKLONIŠTE

Atomsko sklonište so bili v osemdesetih z mračnimi osebno obarvanimi družbeno osveščenimi besedili krepko pred svojim časom. Svoj drugi dom in najmnožičnejšo publiko so našli v tradicionalno rockerskem Beogradu, postopoma pa so jih posvojili tudi motoristi. Leta 2007 je ZKP RTV Slovenija reizdala 7 plošč skupine.

VANNA

VANNA

Odkar se je v 90ih pojavila na glasbeni sceni kot glavni vokal skupine Electro Team (vsi poznamo hit "Tek je 12 sati"), je Vanna občinstvo navadila, da njene pesmi postajajo velike uspešnice, ki jim čas ne more do živega. Ne glede na to, ali jih napiše sama ali njeni kolegi avtorji, Vanna vsako pesem obarva s svojim izrednim vokalom in edinstveno interpretacijo.

NOCTIFERIA

NOCTIFERIA

Noctiferia je najvidnejši predstavnik metala na slovenskem. So redni gost evropskih turnej z svetovno priznanimi skupinami ter so ena redkih slovenskih skupin, ki se ponaša z izdanimi ploščami tako na evropskem kot tudi na ameriškem tržišču! Skupina koncertira in izdaja albume od leta 1997 in ima za sabo že veliko število evropskih turnej, festivalov ter samostojnih koncertov, kar se odlično vidi na njihovih energičnih in samozavestnih nastopih.

bottom of page